Werkwijze

Individuele en systeem begeleiding

De begeleiding start pas na een intake gesprek. Tijdens dit intakegesprek kan de cliënt, en indien wenselijk de ouders/vertegenwoordigers, zijn/haar wensen kenbaar maken. Vervolgens zal besproken worden wat ik voor de jongere kan betekenen en zal er dieper ingegaan worden op de persoonlijke situatie. De mogelijk heden en onmogelijkheden worden besproken.

Na de intake zal er binnen een tijdsbestek van 3 maanden een praktijk plan worden opgesteld. Met daarin de doelen en een plan van aanpak. Dit praktijkplan wordt (indien wenselijk) afgestemd met de betrokken behandelaar en andere hulpverleners.

Tussen tijds zal er geëvalueerd worden met de cliënt, indien wenselijk de ouders/ vertegenwoordigers van de cliënt.  Op deze manier wordt de voortgang bijgehouden, worden eventuele problemen tijdig onderkend en kunnen de doelen uit het praktijkplan en de inzet van de begeleiding worden bijgesteld.

Naast een goede afstemming met client en zijn systeem en eventueel  het wijkteam, onderhoud ik zo nodig ook contact met de school van de cliënt, om de begeleiding zo goed mogelijk aan te laten sluiten en problemen te ondervangen.

EMDR

De intake bestaat uit 1 á 2 gesprekken waarbij we samen een plan opstellen. Tijdens de intake wordt zorgvuldig aandacht besteed aan de oorzaak van het trauma, de individuele kenmerken en de last die je van de gevolgen ondervindt. Hieruit blijkt of een gerichte traumabehandeling gewenst is en maken we samen een behandelplan. Je weet wat er gaat gebeuren en ongeveer  hoeveel EMDR sessies  er nodig zijn. Hierdoor is de behandeling te overzien. 

Bokstherapie traject

Jouw traject wordt volledig afgestemd op wat jij nodig hebt om persoonlijk te groeien.
Voorbeelden van thema’s die aan de kunnen komen zijn:  emotieregulatie, assertiviteit, stresshantering, zelfvertrouwen, faalangst en omgaan met verlies.